Primeur: Nijmeegse Vierdaagse dit jaar te bewandelen in Virtual Reality

NIJMEGEN – Seizoenswandelaars, twijfeldebutanten en veteranen uit heel het land kunnen dit jaar met de Nijmeegse Vierdaagse opgelucht adem halen. Basic Fit komt namelijk met een concept dat de wandelvierdaagse toegankelijk maakt voor jong en oud. “Geen smoesjes meer, die bril op en wandelen!”

Een bekend fenomeen op elke BBQ in juni; zwakke argumenten zoals: “wat nou als het slecht weer wordt”, “ik heb geen wandelschoenen” of “ik ben dan niet in Nijmegen”. Hier hebben de uitvinders van de VR-daagse nu iets op gevonden. Het gebruik van de techniek Virtual Reality maakt het mogelijk om de Nijmeegse vierdaagse nu bij te wonen vanuit je oude vertrouwde sportschool. Dit kan op de loopband, maar nu ook op de fiets of de crosstrainer.

Jaarlijks doen er meer dan 15.000 wandelaars mee met het grootste wandelevenement van Nederland: de Nijmeegse Vierdaagse. Een nog grotere groep mensen komt tijdens die Vierdaagse naar Nijmegen voor een feestje en zal dus nooit ervaren hoe het is om de vele kilometers af te leggen. Daar komt dit jaar verandering in. De Nijmeegse Vierdaagse, Basic Fit en Gear VR slaan namelijk de handen en voeten ineen om het grootste wandelevenement van Nederland vanaf dit jaar aan te bieden in Virtual Reality.

Hoe het concept ontstond was een optelsom van technologische ontwikkelingen. “Technologie stelt ons in staat om geweldige dingen te doen. Drones bezorgen onze online aankopen en mobiele telefoons brengen ons in contact met de rest van de wereld in een kwestie van seconden, de samenwerking met Gear VR en Basic Fit was dan ook geen moeilijke keuze.” stelt Amber Voets, hoofd Innovatie bij de Nijmeegse Vierdaagse.

Virtual Reality geeft mensen die nog nooit hebben meegelopen de kans het zelf met hun eigen ogen te ervaren. Zo kunnen afvallers ervoor kiezen de laatste kilometers op de loopband uit te lopen. Twijfelaars kunnen één etappe uitkiezen om te ervaren of ze volgend jaar echt mee wandelen. “We zijn er ontzettend trots op dat onze software al deze mensen een kans geeft,” zegt Sam Sinkgraaf, Technical Development Lead bij Gear VR.

Basic Fit heeft aan de Waalcourant laten weten dat ze met trots meewerken aan dit nieuwe concept. Er zullen dagelijks 150 loopbanden ter beschikking worden gesteld. Leden ontvangen 25% Via Gladiola Korting als onderdeel van de Walk 4 Fitness Actie. Op de vraag of de VR-daagse vanaf volgend jaar de complete wandelvierdaagse gaat vervangen, wil de organisatie nog niet reageren.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*