NEC hoopt na verlies Feyenoord nog altijd op landskampioenschap: “We bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd”

NIJMEGEN – Na de wedstrijd van gisteren waarbij Feyenoord driemaal een doelpunt tegen kreeg heerst er hoop onder veel Nijmegenaren en andere NEC-fans. Diezelfde dag won NEC namelijk thuis van AZ met een zwaarbevochten 2 – 1 uitslag, waardoor het totaal aantal punten steeg met 3.

14 Mei speelt NEC zijn laatste wedstrijd van het seizoen. “We bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd. Maar blijven er natuurlijk altijd de volle 45% voor gaan.” zegt hoofdtrainer Rob de Klein. “Het wordt lastig, maar je bent slechts 1 goede video analyse verwijderd van een positief resultaat.” voegt videoanalist Jimmy Vliert hieraan toe.

Met de slotwedstrijd nog voor de boeg heeft de voetbalclub uit Nijmegen besloten deze cruciale week achter volledig gesloten deuren te gaan trainen. Iets wat de supporters graag willen begrijpen. “Ik heb al jaren een rood groen en zwart hart, dus ik begrijp de keuze van de Klein.” – aldus harde kern lid Perry Hulstra, die tot nu toe alle trainingen dit seizoen van NEC bijwoonde. “Maar het is toch balen dat je tijdens deze cruciale slotperiode aan de zijlijn staat.”

De afgelopen wedstrijd kwam NEC overigens goed weg toen AZ met een zeer sterke actie bijna de gelijkmaker scoorden. “Gaat zo’n bal erin, dan is het een doelpunt voor de tegenstander,” zegt verdediger Bas Brandts. “Maar gelukkig was het buitenspel volgens het thuisvak.”

NEC neemt het in de laatste speelronde in het Abe Lenstra Stadion op tegen Sc Heerenveen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*