NEC baalt van mislopen Frenkie-miljoenen

NIJMEGEN – Het is een van de meest spraakmakende transfers ooit in het Nederlandse voetbal; de transfer van Frenkie de Jong naar FC Barcelona. Vorige clubs als RKC Waalwijk en Willem II delen flink mee in de miljoenentransfer van de (voormalig) nummer 21 van Ajax. Wilco van Schaik, algemeen directeur voetbalzaken bij NEC, baalt van het mislopen van deze miljoenen. “Maar als zo’n speler nooit voor je club heeft gespeeld, mag je ook niet klagen, toch?”.

Sportieve en financiële malaise

NEC beleeft momenteel op zowel sportief als financieel vlak mindere tijden. De ploeg van coach Jack de Gier verkeert momenteel op een magere 15e positie in de Keuken Kampioen Divisie. Een financiële meevaller zoals RKC Waalwijk (4,5 miljoen) en Willem II (7,6 miljoen) die ontvingen, zouden daarom ook in Nijmegen zeer welkom zijn. Zeker nu deze geldbedragen direct geïnvesteerd zouden kunnen worden op de transfermarkt.

Geen verrassing

Het mislopen van miljoenen die met de transfer gemoeid zijn komt volgens Van Schaik niet als een verrassing. “De Jong heeft nooit voor NEC gespeeld, dus een doorverkooppercentage zou te veel gevraagd zijn”. Net als van Schaik blijft coach De Gier strijdbaar: “We moeten ons vooral met onszelf bezighouden en ons volle bak richten op de tweede competitiehelft”.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*