UITGELICHT: Jaarlijks ijsvissen onder de Waalbrug voor de 54e keer op rij afgelast.

NIJMEGEN – IJsvisfanaten uit heel het land zullen ook dit jaar niet terecht kunnen onder de Waalbrug voor het jaarlijkse ijsvisfestival. Dit heeft de voorzitter van de HSV De Sportvisser vandaag besloten. “We zitten inmiddels in mei en ik denk dat het wel heel gek moet lopen wil de Waal nog dicht gaan vriezen”.

Een enkeling zal het zich wellicht nog wel herinneren: de Nijmeegse horrorwinter van 1962-1963. Voor velen een tijd van overleven bij de houtkachel, maar voor enkele optimisten een reden om de hengel uit de schuur te halen. “Destijds was de populariteit echt onvoorstelbaar, we zaten met een kleine 400 sportvissers rond een wak van twee vierkante meter”. Het was daarom slechts een kwestie van tijd tot er besloten werd om er een jaarlijks festival van te maken. Echter is het tot op heden alleen bij die befaamde editie van 1963 gebleven: “Toch jammer” – aldus de zichtbaar teleurgestelde Nico van Ewijk.

Horrorwinter 1962-1963

We vroegen Nico naar zijn professionele voorbereiding op het grote evenement, wat nu dus allemaal voor niks blijkt te zijn geweest: “We zijn dit voorjaar nog met de hele HSV op trainingskamp naar Antarctica geweest, een investering van 20.000 euro, maar dat was echt een mooie week”. “Dat het nu voor de 54e keer niet doorgaat is toch een dikke streep door de rekening, zeker als je beseft dat ik in januari persoonlijk nog voor 2000 euro aan equipment en lood heb aangeschaft”.

Nico en Barend op trainingskamp in Antarctica (04-01-2017)

Echter blijft de voorzitter optimistisch: “We zijn voor 2018 bezig met een eventuele alternatieve locatie voor het evenement, daarbij kijken we naar de indoor mogelijkheden om het ijsvissen volgend jaar toch door te laten gaan”. Een mogelijke locatie die genoemd is de naam van het Triavium in Dukenburg, echter is het niet zeker of het water daar met 4,5 cm diep genoeg voor is.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*