Biljartclub Café De Kaketoe Nijmegen vreest invloed Russische hackers bij verkiezen nieuwe voorzitter

NIJMEGEN – Het is een lange en gerespecteerde traditie binnen biljartclub De Kaketoe. Na het overlijden van voorzitter Ferdinand Goedhart, die om het leven kwam bij een tragisch magnetronongeluk, wordt er een nieuwe voorzitter voor het leven benoemt. Echter heerst er in de aanloop naar deze verkiezing een gevoel van angst en onvermogen in Café De Kaketoe in Nijmegen.

De strijd gaat vooralsnog tussen de progressieve Arend ter Sloten en zijn rechts-extremistische opponent Archibald van Dukenburg-Janssen. Echter heerst er steeds meer angst en zijn er steeds meer signalen dat Russische hackers hun weg hebben gevonden in het persoonlijke mailarchief van Arend ter Sloten.

Voorafgaand aan de verkiezingen stonden de kandidaten al kaarsrecht tegenover elkaar op het gebied van klimaat, ouderenzorg en immigratie. Ter Sloten: “Het is hier goffedomme veel te heet, son nieuwe aircosysteem sou een prima investering sien.” Van Dukenburg-Janssen: “Te heet? Tis hier goed jong, je mot is kieken wat da kost. En wie gut da betalen?”

Ook binnen de muren van Café De Kaketoe zijn de meningen verdeeld. “Je merkt geweun dat het debat de laaste tiet erg verhard is.”, zegt Gerard “De Cue” van Keulen. “Dat heb de sfeer in het café doen sakken heur, vroeger stonden we nog bij elkaar in ’t krijt.” Mochten de Russische hackers weten door te stoten dan is er voor Arend ter Sloten geen houden meer aan: “Dan heeft Archibald zijn overwinning waarschijnlijk in de pockets”.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*