Directie ROC: “Kinderpardon is geen reden om zonder pardon leerlingen in de nek te gaan grijpen”.

NIJMEGEN – Het incident op het Kennemer College waarbij een docent een leerling in de nek greep heeft veel stof doen opwaaien, zo ook in Nijmegen. Het voorval deed zich voor nadat een leerling op grove wijze beledigende opmerkingen over de 90-jarige moeder van de onderwijsassistent maakte. De directie van het ROC Nijmegen komt echter met een waarschuwing aan het kabinet: “Het verruimen van het kinderpardon zal deze problemen landelijk alleen maar doen toenemen”.

Brutale leerlingen

In contrast tot het Kennemer College in Heemskerk, heeft het ROC in Nijmegen zelden last van brutale leerlingen, geeft de directie aan. Zo waren er vroeger hier en daar wel incidenten, maar is dat nu verleden tijd: “Onze studenten gedragen zich voorbeeldig, het zijn echt lieverds”. Mede sinds het invoeren van het Nijmeegse no-nonsense beleid is het aantal incidenten sinds 2010 met 95% afgenomen (bron:cbs).

Nijmeegse no-nonsense beleid

Het Nijmeegse no-nonsense beleid is inmiddels ingevoerd op alle basis-, middelbare- en hogescholen in gemeente Nijmegen, en ook vanuit andere gemeenten groeit de belangstelling. Het kenmerkt zich door de 20 stokslagen en 50 stevige liniaal-tikken op de vingertjes bij een minimale overtreding van de regels. Bij een herhaling wordt een leerling een taakstraf opgelegd die kan oplopen tot maximaal 120 uur. Echter is dit tot op heden nog nooit voorgekomen: “Onze leerlingen weten waar de grens ligt”.

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*