Wetenschappers Radboud: Burn-out vaak gevolg van kort lontje

NIJMEGEN – Wetenschappers aan de Radboud universiteit denken een oorzaak te hebben gevonden voor de landelijke burn-out epidemie. Zo zouden mensen die kampen met werkgerelateerde psychische klachten vaak licht ontvlambaar- en snel op hun teentjes getrapt zijn. Men trok deze conclusie na een verhitte discussie die gisteren na lange tijd ten einde kwam. Wij spraken met een woordvoerder: “De vonken spatten er werkelijk waar vanaf “.

Het mes op tafel

Het ging er heet aan toe in de vergaderzaal van de Radboud universiteit. Een tweetal wetenschappers kwam na vier jaar onderzoek met een controversiële conclusie, en dat bleek helaas voor sommigen juist als olie op het vuur. Enkele directieleden reageerde zelfs zo furieus, dat ze per direct hun werk neerlegden en voor onbepaalde tijd verlof opnamen. Een dapper directielid  (wiens naam we anoniem zullen houden) kwam met een verklaring voor haar beslissing: “het werd me gewoon allemaal even wat te veel”.

Zinvol advies voor werkgevers

Los van de uiteenlopende reacties op het onderzoek beschrijft de uitkomst ook enkele zinvolle tips voor werkgevers. Zo zouden het regelmatig te laat komen van de werknemer en een gefrustreerde indruk waarbij het stoom uit de oren komt voortekenen zijn van een mogelijke burn-out.  Het advies voor werkgevers luidt dan ook: “handel pro-actief en investeer in brandwerend kantoormeubilair”.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*