Vierdaagse: 20 deelnemers alsnog gediskwalificeerd, kruisjes ingenomen

NIJMEGEN – De organisatie van de Vierdaagse heeft vandaag besloten 20 wandelaars die de Vierdaagse met “succes” hebben afgelegd alsnog terug te roepen door hun kruisjes ongeldig te verklaren. De wandelaars hebben namelijk door middel van illegale hulpmiddelen de route met een groot voordeel kunnen “uitlopen”.

Uit onderzoek is gebleken dat de wandelaars zogeheten Rollys droegen. Dit zijn sneakers met wieltjes eronder, welke volgens de organisatie van de Vierdaagse Nijmegen voor een “oneerlijk voordeel” zorgden tegenover de andere deelnemers.

De organisatie kwam de rollers op het spoor na een tip. “Toen we alle beelden langs de route aan het bestuderen waren, zagen we al snel dat voor deze 20 wandelaars alles net iets te soepeltjes op rolletjes leek te lopen,” reageert Greg van der Wiel, woordvoerder van de Vierdaagse Nijmegen.

1 Reactie

  1. Hier ben ik het dus absoluut niet mee eens, die mensen hebben net zo hard hun best gedaan als andere lopers. Er was zelfs iemand die het heeft uitgerold met een rolstoel! Haal die dan weg. Dat is pas oneerijk. Gr. Lotte

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*