Steven (24) niet blij met extra zaterdagochtendmis in zijn nieuwe starterswoning

NIJMEGEN – Dolblij was hij, toen de woonwens van Steven in vervulling ging. De kogel was door de kerk. Het akkoord tussen woningcoöperatie Portaal en de Rabobank over de verkoop van Nijmeegs boegbeeld op de grote markt lag op tafel. Nu, twee maanden later, gooit een extra kerkdienst op de zaterdagochtend roet in de drukke woon/werk balans van deze jonge starter. “Ik heb vrijdag altijd nachtdienst en heb dus mijn slaap hard nodig”. De Waalcourant sprak met Steven over zijn benarde woonsituatie.

Steven’s huidige woonkamer

“In deze wasbak werden vroeger mensen gedoopt, nu biedt het in combinatie met een ruime keuken met kookeiland een uitstekende uitkomst wanneer er vrienden komen eten” – zo spreekt de zichtbaar trotse Steven over de nieuwe inrichting van zijn kerk. Hij heeft hier de afgelopen 2 maanden dolgelukkig geleefd, maar een recente extra ochtendmis op de zaterdag gooit flink roet in zijn eten.

Steven’s kerk vóór (links) & na (rechts) de intensieve verbouwing (bron: Funda)

Steven is daarom ook not amused over het besluit van pastoor Van Rhijnsburg om zijn drukke woon/werk balans abrupt te verstoren met dit roekeloze besluit. “Jezus Christus man, het is godverdomme mijn kerk, dus mijn regels!”. Mocht de ochtendmis blijvend op de zaterdag worden gehouden, dan lijkt Steven noodgedwongen op zoek te moeten naar een andere woning.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*