Spelen kunststof kozijnen een rol bij de verspreiding van het coronavirus in Mechelen?

NIJMEGEN – Het nepnieuws vliegt je om de oren en veel Nijmegenaren raken in de ban van uiteenlopende complottheorieën. De Waalcourant sprak met 4 complotdenkers om de waarheid nu eens definitief boven tafel te krijgen:

Dorkel Landmijn

Weet zeker dat het weigeren van kunststof kozijnen in nieuwbouwprojecten aan de basis ligt van de verspreiding van het coronavirus in Mechelen.

Het is een warme dinsdagochtend als onze correspondent Levy van Fenrooij aanbelt bij Dorkel Landmijn, een 22-jarige student HBO – Duurzaamheid en milieu. Bij binnenkomst worden we als eerste begroet door een penetrante geur van wierook en geitenpis als vervolgens vanuit de keuken een soort hard gebulder komt. Dat blijkt Kinkel te zijn, de Taiwanese berggeit van Dorkel. Deze heeft hij gered toen hij op missionaris uitzending was in Nepal.

“Toen ik Kinkel losliet uit zijn kooi op Schiphol begon het balletje eigenlijk vrijwel direct te rollen,” begint Dorkel uit te leggen. “In het vliegtuig terug naar huis vanuit Nepal kreeg ik last van een lichte keelpijn. En het dienblad waarop mijn gratis vliegtuiglunch lag was gemaakt van kunststof. Dan ga je toch wel nadenken. Bij thuiskomst hoorde ik via de NPO dat ons land op slot ging. Kennelijk was het coronavirus hiervan de oorzaak. Tegelijkertijd lag er een brief van BAM op mijn deurmat. Dezelfde deurmat als waar jij nu op staat,” grapte hij.

Toen Levy vroeg wat deze brief met het hele verhaal te maken heeft, gaf Dorkel het volgende antwoord: “In die brief stond geschreven dat deze hele wijk met de grond gelijk wordt gemaakt voor nieuwbouwprojecten en dat wij binnen 2 maanden het huis moesten verlaten. Daarbij zat ook een flyer van Kozijnenbestellen.com. Dus hallo, ik ben niet dom!”

Kristel Bokstalwieg

Is ervan overtuigd dat het eten van rubber zorgt voor minder kindersterfte in India.

Kristel woont twee weken op haar eigen kamer in SSH& Proosdij als wij haar opzoeken. Onder het genot van een oude sprits koek en een verse munt thee vragen we haar hoe het zit. “Kijk. Kindersterfte in India is echt een mega groot probleem. In 2017 heeft Unicef nog bekend gemaakt dat verreweg de meeste kindersterfte in India voorkomt. Complicaties bij de geboorte en een gebrek aan goede medische zorg zijn daar gewoon een ontzettend groot probleem.”

Toen we Kristel vroegen om aan ons uit te leggen wat rubber hier precies mee te maken heeft, zei ze het volgende: “Kijk. Rubber wordt gemaakt van sap uit bomen in Thailand. En in sap zitten meestal vet veel vitaminen. Dus waarom drinken wij dat niet gewoon met zijn allen? Dan weet ik zeker dat er minder mensen last krijgen van een opgeblazen gevoel. Om nog maar te zwijgen over het feit dat je van bomen vet goeie ziekenhuizen kunt timmeren.”

Berry Kantelbergs

Gelooft dat het vocht in een augurk verantwoordelijk is voor de verlaging van de maximumsnelheid naar 100 km/u in Nederland.

Het verhaal van Berry Kantelbergs is bekend binnen de redactie van de Waalcourant vanwege het feit dat Berry pal naast de twee-onder-een-kapwoning van Levy woont en dus verschillende keren aanwezig is geweest bij de jaarlijkse Waalcourant BBQ bij Levy in de achtertuin. Toen we hem vroegen om uitleg van zijn overtuiging dat het vocht in een augurk verantwoordelijk is voor de verlaging van de maximumsnelheid naar 100 km/u in Nederland, kon hij simpelweg herhalen wat hij altijd al zegt: “Ik at laatst een augurk toen ik achter het stuur zat van mijn Kia Picanto en op de A73 reed  ter hoogte van Gennep. Toen viel ineens die pot om en morste ik dus dat sap over mijn middenconsole en sigarettenaansteker. In een reflex probeerde ik die pot weer rechtop te zetten, waardoor ik me verslikte in de augurk die ik aan het eten was. En op precies datzelfde moment las ik het matrixbord dat ik passeerde, waarop stond aangegeven dat we voortaan maar 100 mogen in plaats van 130. Toen ik thuis kwam ging ik natuurlijk googlen en kwam ik allerlei artikelen tegen die mijn vermoedens bevestigden.”

Stine Fuursteen

Verkondigt al 14 jaar en 5 maanden dat het onderzoek naar harde noordoostenwind als oorzaak van toename huiselijk geweld onder de mat wordt geschoven door de KNVB, op aansturen van Rusland.

“Ik was 9 toen de KNVB begon met ontkennen van het onderzoek.” Zo begint de handgeschreven brief van Stine die op 10 mei j.l. in onze brievenbus werd gedaan door een medewerker van PostNL. Deze medewerkers worden in de volksmond postbodes genoemd. “En nu, 14 jaar en 5 maanden later lees ik op https://vm.ru/ dat niemand minder dan de President van Rusland  cover-ups van verschillende geheimen in Europa heeft georchestreerd. Wie ben ik dan om te ontkennen dat het onderzoek naar huiselijk geweld en het verband met de harde noordoostenwind die we in Nederland kennen daar geen onderdeel van uitmaakt? Toen ik op 9 jarige leeftijd las dat hoge en lage drukgebieden grotendeels verantwoordelijk zijn voor windvlagen, besefte ik me dat de druk in ons huis altijd hoog opliep bij ruzies tussen mijn ouders. Mijn vader begon altijd met de deuren te gooien, dat voelde ik gewoon als ik vanuit mijn slaapkamer meeluisterde. En het haar van mijn moeder ging altijd recht overeind staan tijdens die ruzies. Het leek dan altijd alsof ze zo’n 45 minuten tegen de wind in had gefietst.”

Het is ons helaas niet gelukt om verder in contact te komen met Stine, daar zij is vergeten haar contactgegevens op haar brief te vermelden.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*