Schokkend: Kinderopvang rijk van Nijmegen verdacht van witwassen duizenden bevuilde babyrompertjes

NIJMEGEN – Een schokkend bericht binnen de kinderopvang regio Gelderland-Zuid. Het Rijk van Nijmegen zou wetten overtreden omtrent het witwassen van bevuilde babyrompertjes. Een klokkenluider wiens naam wegens privacyredenen niet genoemd zal worden (Rob van Weert; accountmanager en  vader van een pasgeboren zoontje) luidde de noodklok en schakelde de politie in. Rob licht toe: “Toen ik onze Roy ophaalde bij de kinderopvang, viel me op dat hij een volledig wit rompertje droeg, zeer opmerkelijk aangezien hier voorheen nog altijd van die hardnekkige olvaritvlekken op te vinden waren”. “Toen wist ik het zeker, dit is foute boel”.

Het is een gouden regel binnen de kinderopvang: De babyromper witwaswet, maar hoe zat dit ook alweer? Onze correspondent en factchecker Levi van Fenrooij dook in het archief en kwam met een kleine opfriscursus: “Wet van 11 januari 1993 tot voorkoming van het gebruik van het financiële stelsel voor het witwassen van geld en rompertjes ter financiering van terrorisme en criminele activiteiten”.

De wet schrijft voor dat:

  1. Een kinderopvang bij het aantreffen van bevuilde rompertjes zich ten alle tijden moet houden aan de meldplicht.
  2. Een kinderopvang enkel Dreft mag gebruiken bij het afwassen van papschaaltjes, lepeltjes en drinkbekers.
  3. Dreft absoluut geen wasmiddel betreft.
  4. Vanish altijd buiten het bereik van kinderen moet worden gehouden.
  5. Al het bovengenoemde gebaseerd is op artikel 8 uit het witwaswetboek.

Inmiddels doet politie Gelderland-Zuid  onderzoek naar de zaak in kwestie en wordt er verondersteld dat kinderopvang Het rijk van Nijmegen ten minste op één van de vijf punten de wet heeft overtreden. De kinderopvang heeft inmiddels ook gereageerd en komt met het volgende statement: “Wij willen niemand in een kwaad daglicht zetten, maar er heerst binnen de organisatie een sterk vermoeden dat dit weer een flauw woordgrapje betreft”. Wij namens De Waalcourant geven aan hier voorlopig nog geen reactie op te kunnen geven.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*