Festivalreport: Drift dit jaar “om te janken”

NIJMEGEN – Voor vele Nijmegenaren en house/technoliefhebbers een hoogtepunt van het jaar: Drift festival. Zo ook voor Jimmy Lubbers, dacht hij. Maar Jimmy kwam van een koude kermis thuis toen hij met zijn getunede Suzuki Swift (2002) op het verkeerde evenement belandde. Wij spraken namens de Waalcourant met Jimmy over wat hij van het festival vond.

Programma: 1,5

Toen Jimmy vroeg in de ochtend arriveerde leek het nog allemaal goed te komen. Maar toen om 13:00 de menigte zich ophoopte voor de ingang kreeg hij al een raar onderbuikgevoel: “Ik was eigenlijk een van de weinigen die met de auto kwam”. “Toen ik er eenmaal achter kwam dat er geen raw-hardstyle en frenchcore stage waren, heb ik op de parkeerplaats de achterklep van m’n Suzuki opengegooid, m’n subwoofers aangevlamd en ben ik m’n eigen feestje maar gaan bouwen”. “Je moet toch iets”.

Sfeer: 4

“De sfeer op de parkeerplaats was rustig vergeleken met andere evenementen waar ik normaal heen ga”. “Als je daar dan met drie man op een parkeerplaats van je levenswerk staat te genieten, dan valt dat toch een beetje tegen”.

Locatie: 8

“Vorig jaar hebben wij een hele vette fotoshoot gehouden bij de Vasim waar ook Robin en Patrick met hun twee Volkswagens bij aanwezig waren, topmiddag!”

Fotoshoot bij de Vasim in 2016 (van links naar rechts: Robin’s VW Polo uit 1998; Jimmy’s Swift uit 2002; Patrick’s VW Golf uit 1996)

Eten & drinken: 6je

“Uiteindelijk ben ik na 4 uur feesten op de parkeerplaats wat eten wezen halen op het festival terrein, dat was gewoon prima, geen poespas of niks, gewoon vers frietje met mayonaise en curry”.

Bereikbaarheid: 4

“Het scheelde dat ik zo vroeg aanwezig was, maar al die fietsen moeten ze in het vervolg echt niet meer toelaten, ik kon met m’n wagen geen kant op”. Daarnaast is deze autoliefhebber ook kritisch over de keuze om het binnen de bebouwde kom te organiseren: “Ondanks de recente snelheidsverhoging van 130km/h binnen het centrum van Nijmegen, is het ook wel eens lekker om met 180km/h dat terrein af te vlammen”.

Overnachten: 2

“Ik heb een verschrikkelijke klotenacht gehad. Toen ik door de vele fietsers het terrein dus niet meer af kon, ben ik van ellende maar in de Swift blijven zitten en in slaap gevallen”. “Ik ben toen zondagochtend met een stijve nek wakker geworden en naar huis gereden, maar zo’n kuipstoel ligt in ieder geval voor geen meter”.

Volgend jaar ander evenement opzoeken?

Names de Waalcourant vroegen wij tot slot of Jimmy in het vervolg niet wat beter zijn bronnen kan checken voordat hij in de toekomst een nieuw evenement bezoekt: “Ik heb via Facebook wat gelezen over Drift festival en dat leek me een vet evenement om wat donuts te draaien, maar het was uiteindelijk toch niet helemaal wat ik verwachtte”. “In het vervolg zal ik inderdaad eerst wat aftermovies bekijken, al heb ik na het zien van die van Tomorrowland 2015 (was echt vet) me al eerder in de vingers gesneden en ben ik ook toen er blind naartoe gereden”.

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*