Primeur: Loempiakraam Molenstraat verkozen tot Nijmeegs cultuurhistorisch erfgoed

NIJMEGEN – Een volle Molenstraat, 50 jaar geleden nog zelden denkbaar, maar anno vandaag een terugkerend en bekend fenomeen. Sinds de introductie van de Vietnamese loempiakraam puilt Nijmegen’s bekendste winkelstraat dagelijks uit van de duizenden winkelende toeristen. Tijd voor een waardig gebaar van waardering, vindt burgermeester Bruls.

Straatbeeld Molenstraat vóór de introductie van de Loempiakraam

Nijmegen kende per 31-12-2016 al 297 monumenten op de “Aandachtstlijst voor Cultureel Erfgoed”, maar daar komt er nu dus een bij: de loempiakraam van Kim Nuong Dang. “Een logische reactie op de economische impuls als gevolg van deze loempiakraam” – aldus wethouder B. Frings.

Historici erkennen het feit dat deze goedlopende zaak een enorme impact heeft gehad op het straatbeeld en de Nijmeegse economie.”Kijk naar voorgangers als de Watertoren papierfabriek 1954-1957 J. v.d. Steur, A.P. Wesselman, die zorgde destijds voor een omzet van 200.000 gulden in een periode van minder dan 2 jaar.” “De loempiakraam van Kim Nuong Dang doet daar met een stabiele kwartaalomzet van 2.000.000 euro niks aan af”. – aldus prof. H. Oosterveen, professor commerciële economie aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

De huldiging zal op 20-05-2017 plaatsvinden in het stadhuis van Nijmegen, maar zal desondanks de grote hoeveelheid belangstelling, besloten plaatsvinden. De Waalcourant houdt je op de hoogte.

1 Reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*