Primeur: Eerste rattencafé van Nederland staat in Nijmegen

NIJMEGEN – “Voor een gezellig uitje, kom een dagje naar Rattencafé Het Snuitje!” luidt de slogan van dit gloednieuwe Nijmeegs Café. Een primeur in de Keizerstad; na het openen van het eerste kattencafé Baltazar aan de Van Welderenstraat krijgt Nijmegen er een tweede dierencafé bij: Rattencafé Het Snuitje, het enige Rattencafé van Nederland! De Waalcourant sprak met oprichter Ciske.

Schets van het gloednieuwe café

“Ik ben heel mijn leven eigenlijk al geobsedeerd geweest door ratten” – zo spreekt de zichtbaar stralende Ciske. Deze 13 jarige ambitieuze leerling van het Canisius College kreeg het idee toen hij met zijn ouders bij opa en oma op bezoek was. “We zaten met zijn allen op de bank naar Boer zoekt Vrouw te kijken, toen ik plotseling iets aan mijn sokken voelde knagen. Ik keek naar beneden en daar zat Flokkert de huisrat, het was liefde op het eerste gezicht”. Twee weken later stond de eerste rattenkooi in het huis, met daarin een Rattus norvegicus, Rattus pyctoris en een Rattus tanezumi. 

Rattus tanezumi, te bewonderen in het café

Een kopie van het kattencafé is het niet, zo licht Ciske toe: “Toen ik hoorde van de opening van het kattencafé bedacht ik me geen moment en ben ik direct de mogelijkheden gaan onderzoeken om eenzelfde café met mijn Rattus tanezumi’s te beginnen. Echter bleek dit veel te duur dus moest ik improviseren”. De succesformule van Ciske is volgens velen het dumpen van een afvalzak vol etensresten achter in de bergruimte van het café. “Voeg daar 42 hoogzwangere Rattus exulansen aan toe, en binnen no-time zit de keet vol met ratten, en mensen”  – zo concludeert prof. dr. Herwig Leirs, professor dierenwelzijn aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

Wie een kijkje wil komen nemen naar de tweeënveertighonderd ratten in Het Snuitje moet er vroeg bij zijn: voor de maanden juni, juli en augustus zijn nog maar enkele plaatsen te reserveren. Verwacht wordt dat dit verhaal nog wel een staartje gaat krijgen.

1 Reactie

  1. Om de collectie nog verder uit te laten groeien mag je bij ons een famile v 500 stuks gratis en voor niks ophalen. Opa’s, oma’s, neven en nichten, kinderen en kleinkinderen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*