“Onsmakelijk” en “Verontrustend”: Nijmeegse non-profit organisatie onder vuur na berichten over uitbuiting

Archiefbeelden "Wolfskuil in schaapskleren".

NIJMEGEN – De alom geprezen organisatie “Wolfskuil in schaapskleren” die zich al jaren inzet ter verbetering van de leefbaarheid in de Nijmeegse wijk, is recentelijk in kwaad daglicht komen te staan. Dit gebeurde nadat een klokkenluider, diens naam wegens privéredenen niet vernoemd zal worden, het schokkende nieuws naar buiten bracht dat de organisatie zich al jaren niet zou houden aan de Europese wet van 4 augustus 1996 betreffende het welzijn van de werknemers bij de uitvoering van hun werk (B.S. 18.9.1996).

De organisatie, die in de jaren ’70 landelijke bekendheid haalde door bewoners een hart onder de riem te steken met het gratis aanbieden van een wollen vest en een paar sokken aan iedereen in de Wolfskuil, zou nu dus systematisch haar medewerkers uitbuiten, verwaarlozen en psychisch mishandelen.

De medewerkers, respectievelijk 24 vluchtelingen uit Irak, Syrië en Guatemala en het werkkapitaal van 115 Herdwick schapen, zouden onder erbarmelijke omstandigheden hun werk moeten verrichten. Zo geeft een andere medewerkster aan meerdere malen tegen haar zin geschoren en gemolken te zijn. “Uiteindelijk eisen zulke situaties toch zijn tol. Mijn gezin merkte ook wel dat ik niet meer lekker in mijn vel zat”.  Aldus de verklaring van de werkneemster van “Wolfskuil in schaapskleren”.

Ongeveer 115 Herdwick schapen

De woordvoerder van de organisatie wil tot op heden nog niet ingaan op de gevoelige kwestie. Verwacht wordt dat ook hij kaalgeschoren zal worden bij het lekken van gevoelige informatie. Critici vrezen dat dit slechts het puntje van de ijsberg betreft. De Waalcourant houdt u op de hoogte over eventuele ontwikkelingen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*