Onderzoekers Radboud Universiteit: Lopen in 2018 fors duurder

Foto via nu.nl

NIJMEGEN – Onderzoekers aan de Radboud Universiteit kwamen afgelopen donderdag met een opmerkelijke voorspelling voor 2018. Zij stelde namelijk dat “lopen wel eens fors duurder zou kunnen worden”. Vanochtend volgde dan inderdaad de bevestiging: een prijsstijging van gemiddeld 25%.

De reden voor deze toename verklaart Dr. Prof. Bunnicksma-Straatman, civiel-technisch deskundige aan de faculteit Grond-, Weg en Waterbouw, als volgt: “Wanneer een steeds grotere mensenmassa massaal loopt, wordt het asfalt dusdanig belast dat hierdoor de economische levensduur van een gemiddeld wegdek met wel 4% kan afnemen”. “Hierin adviseren we de gemeenteraad dan ook rekening te houden met toekomstige bijkomende kosten met betrekking tot het onderhoud en de vervangingswaarde van het asfalt”.

Dit advies lijkt gehoor te krijgen van diversen organisaties in en rondom Nijmegen, al zal de gemiddelde Nederlander hier volgens burgemeester Bruls: “Niet zo veel van gaan merken”. Momenteel beraadt de gemeente een spoeddebat over een wetsvoorstel dat de wegenbelasting zowel toe- als af moet laten nemen.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*