Omleiding Graafseweg leidt naar Rome

NIJMEGEN – Dat de Graafseweg tot en met zondag 3 september op slot zit, is oud nieuws. De weg is tussen de Arend Noorduijnstraat en de Rozenstraat én de kruising met de Willemsweg afgesloten voor autoverkeer. Om het doorgaand- en bestemmingsverkeer op te vangen is er een ietwat opvallende omleiding aangelegd, zo vertelde Ronny Kooimans (32) de Waalcourant.

“Als onderhoudsmonteur van de NS ben ik vaak onderweg,” zo begint Ronny zijn verhaal. “Afgelopen zaterdag was het niet anders. Ik moest een kapotte bovenleiding repareren op Nijmegen Centraal, maar toen ik vanaf mijn huis in Dukenburg het station probeerde te bereiken, reed ik direct die omleiding in. Toen ik 12,5 uur later de Zwitserse grens passeerde, wist ik dat er iets niet klopte.”

“Na in totaal 16 uur en 4 minuten onafgebroken in mijn Vito te hebben gezeten, reed ik haast het Colosseum binnen,” gaat Ronny verder. “Ik was nog nooit eerder in Rome geweest, het verste weg dat ik ooit ben geweest was Kranenburg met m’n stiefpa, om bier te halen bij de Trink & Spare Getränkemarkt. Daarom kwam Rome wel echt als een echte verrassing voor me. Ik vond het ook wel een beetje spannend.”

“Maar eigenlijk raakte ik best vlot aan alles gewend. Na een goede 43 minuten sprak ik al een aardig woordje Italiaans en wist ik waar de beste Espresso van de stad te krijgen was. Ook raakte ik bevriend met Giacomo, een performance artist die voor het Colosseum, verkleed als Gladiator, op de foto ging met toeristen. Na wat geintjes met elkaar te hebben uitgehaald vroeg ik hem of ik zijn pak aan mocht. En wat denk je? Het mocht! Super tof! Al met al heb ik een super toffe tijd gehad in Rome en ik denk dat ik zeker nog eens terug ga,” aldus Ronny.

Ronny (rechts) verkleed als Gladiator voor het Colosseum in Rome, Italië

Toen we de NS vroegen om een reactie op het feit dat hun werknemer in plaats van een dagdienst te draaien, een midweekje wegbleef, gaven zij aan geen commentaar te willen geven. Tot op heden heeft ook Ronny nog geen excuses aangeboden voor zijn verzuim.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*