November beste maand om fietsen te oogsten

AMSTERDAM – Onze correspondent Levy van Fenrooij vroeg zich af: Waar komen fietsen eigenlijk vandaan? Hierover ging hij in gesprek met Fiets Oogst Engineer Pieter Bietenklapper. Voor een verklaring hoef je volgens Pieter niet ver te zoeken.

“Fietsen groeien als mosselen in de Amsterdamse grachten. November levert vanwege de gunstige gemiddelde watertemperatuur en het geringe aantal boten op de grachten de beste kwaliteit fietsen op,” aldus Pieter. “De maand april is de slechtste maand om het water op te gaan. De fietsen reageren op de drukte op het water en ontwikkelen zichzelf hierdoor minder snel.”

Sinds het VanMoof fiasco heersten er twijfels over de herkomst van de fiets. Slechte onderdelen uit een Chinese fabriek en belabberde controle over de complete supply chain zouden alle ellende veroorzaakt hebben. Maar dit werd met twijfels ontvangen door Pieter. Daarom besloot hij 3 maanden lang undercover te gaan bij de Gemeente Amsterdam. Met als resultaat een dumpert dagtopper.

“Foutieve verklaringen van beursgenoteerde graaibedrijven blootleggen is leuk. Maar 5 dagen per week, 450 pond verse stadsfiets uit de grachten trekken is zoveel leuker.”

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*