Nijmegen minst populaire vakantiebestemming onder Nijmegenaren

NIJMEGEN – Vorige week bleek uit cijfers van het Nijmeegse VVV-kantoor dat Nijmegen de minst populaire vakantiebestemming is onder Nijmegenaren. “We wonen er al ons hele leven, dus als het om vakantie gaat kies ik liever voor wat verder weg. Zelf zoek ik graag het mooie weer op. Vorig jaar Alanya was erg leuk maar dit jaar hoef ik daar echt niet meer naartoe hoor met al die vluchtelingen en heel de situatie, misschien dit jaar Kos eens proberen.” reageert de al 2,5 jaar getrouwde Gerda Goedhart, baasje van jackrussellterriër Binky-Lian James en bewoner van een twee-onder-eenkapwoning in het Waterkwartier.

Maar wat is dan wél de meest populaire vakantiebestemming van Gerda? Onze correspondent Levy van Fenrooij zocht het wederom voor je uit.

  1. Canada: de absolute nummer één voor Gerda: “Ik ben ècht fan van Canada. Nooit geweest, maar het lijkt me prachtig.”
  2. Colombia: “Ik heb vorige week op het Netflix account van m’n stiefzus Ferdie seizoen 2 van Narcos in één nacht uitgekeken. Doe mij maar een enkeltje Medellin!”
  3. Finland: “Normaal gesproken houd ik niet zo van sneeuw, maar mijn man Harrie wel. Dus voor deze ene keer heb ik ingestemd met zijn wintersport plannen.”
  4. Dominica: “Hier heb ik over gelezen in de Lonely Planet, schijnt kei mooi te zijn.”
  5. Nepal: “Ontzettend verschrikkelijk natuurlijk die aarbeving van een paar jaar geleden. En onder het motto “alle beetjes helpen” wil ik best wat van mijn uitkering afstaan aan de Nepalese economie.”
  6. Thailand: “Altijd al een keer uit een emmer willen drinken en mezelf willen vinden tijdens een Full Moon Party.”
  7. Bermuda: “Ik wil wel eens weten wat er waar is van dat driehoek-verhaal.”
  8. Oman: “Ik heb al jaren een passie voor landen waar de VOC vroeger handelsposten had opgericht. Oman staat dus al jaren op mijn lijstje.”
  9. Myanmar: “Als ik toch in Nepal ben, ga ik denk ik ook even langs Myanmar. Er schijnt daar nog geen mobiel netwerk te zijn. Het lijkt me heerlijk om even niet bereikbaar te zijn.”
  10. Ethiopië: “Afrika. Mijn buurvrouw Fien is ooit op een safari geweest en bij elk buurtoverleg begint ze weer over die witte neushoorn. Ik wil het nu wel eens zelf beleven, hopelijk houdt Fien dan ook voortaan haar mond dicht.”
Binky-Lian James op vakantie in Alanya in 2016.

1 Reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*