Nijmeegse studenten komen met nieuw sportevenement: De Heyendaal Shuttlerun

Foto via: indebuurt.nl/nijmegen

NIJMEGEN – “Rennen, anders zit ie vol” – zo luidt de slogan van Nijmegen’s nieuwste sportevenement. Een studentencollectief bestaande uit studenten van het ROC, de HAN en de Radboud Universiteit komt vanaf maandag 11 september met een nieuw baanbrekend sportevenement voor sprinters en sportfanaten: De Heyendaal Shuttlerun.

Het idee is gebaseerd op de bekende shuttle run test, ook wel de pieptest, waarmee deelnemers hun uithoudingsvermogen (UHV) kunnen testen. Echter heeft de Heyendaal Shuttlerun een kleine twist; er valt in plaats van prestige namelijk daadwerkelijk wat te winnen.

De Spelregels

Het evenement begint met een kleine groep van 1200 studenten die starten op het busstation op Nijmegen Centraal. Na het afleggen van de run kent het spel 32 winnaars. Ben je één van de eerste 32 studenten die de busdeur van de Heyendaal Shuttle weet te bereiken, dan win je namelijk een zitplaats naar jouw keuze. Behoor je tot de top-8 dan heb je zelfs recht op de luxe 4-zits posities voorin de bus. Ben je de absolute nummer een van deze run dan mag je zelfs je bagage op een stoel naar keuze plaatsen.

Extra lijnbussen

Breng, de busmaatschappij en partner van dit sportevenement, geeft aan bij grotere animo vooral géén extra bussen in te zetten. Dat zou immers zonde zijn van het spelelement: “32 winnaars vinden wij meer dan genoeg”.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*