Nijmeegse formatiegesprekken lopen weer vast: V&D, C&A en Blokker niet samen in centrum

NIJMEGEN – Het lukt de aangewezen verkenner maar niet om een akkoord te bereiken over de nieuwe invulling van het centrum van Nijmegen. Afgelopen nacht zijn de gesprekken namelijk weer vastgelopen. De vraag die zo langzamerhand, meerdere keren per dag op verschillende plekken opduikt is: Hoe nu verder?

Recentelijk verkocht familiebedrijf Blokker Holding al haar ketens, behalve huishoudconcern Blokker. Even daarvoor was het V&D Nijmegen dat definitief haar deuren sloot. Onderwijl is het de C&A die menig retailzaak verrast. Het blijft namelijk akelig rustig bij de kledinggigant. Maar niets is minder waar. In het holst van de nacht hebben de V&D, Blokker en C&A de afgelopen weken formatiegesprekken gevoerd over de toekomstige invulling en retailmachtsverdeling in het centrum van Nijmegen.

V&D Directeur Ferry Zandhuis is verbijsterd dat de gesprekken tot niets uit zijn gelopen. Volgens C&A liepen de gesprekken vast met Blokker op onderwerpen als Koopzondag en langere koopavonden. V&D laat weten nog steeds niet in zee te willen met McDonalds.

We vroegen de enige Blokker bezoeker van vandaag of hij wat gemerkt heeft van de mogelijk naderende machtsverschuiving in het centrum: “Niks van gemerkt. Wat me wel opviel is het uitgebreide nieuwe assortiment, in alle jaren dat ik een vrome Blokker aanhanger ben, hebben ze nog nooit zoveel spullen gehad. Ik kwam voor van die magnetische stofdoekjes en loop nu de winkel uit met een pakje batterijen.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*