Nieuwe anarchistische muziekstroming in opkomst: Grapperhouse

NIJMEGEN – “Straight from The Hague”, zo luidt de slogan van de opkomende anarchistische elektronische muziekstroming: Grapperhouse. De muziekstijl kent zijn oorsprong uit de Britse punk en is he-le-maal klaar is met de nieuwe status quo. Wij spraken met één van de absolute pioniers van deze nieuwe beweging: Ferd G.

Waar ontstond het idee voor Grapperhouse?

“Dat is een lang verhaal”. “Sowieso is 2020 een bewegelijk jaar waarin je ziet dat in heel de maatschappij de status quo aan het veranderen is”. “Muziek brengt mensen dichter bij elkaar” “Wij Grabbers zijn dan ook voorstander van verbinding, het liefst binnen anderhalve meter”. “Noem ons hoe je wil, desnoods hypocriet, maar we blijven trouw”.

Jullie muziek roept anderen op om zich vooral niet aan de nieuwe regels te houden, hoe komt dat?

“Vanaf maart wisten we eigenlijk al dat een consequente aanpak voor de 1,5 meter samenleving een lastig verhaal zou gaan worden”. “Je ziet een groot verschil tussen de haalbaarheid van de maatregelen gegeven verschillende sociale situaties, en dat is gewoon lastig”. “Ook al zijn we als individuen allemaal bereid solidair te zijn met de kwetsbaren in de samenleving, Grapperhouse zou Grapperhouse niet zijn zonder het randje op te zoeken”.

Jullie zaten de afgelopen maanden als cultuursector echt rock-bottom, hoe verklaar je het succes van deze opleving?

“In tijden van crisis wordt het kaf van het koren gescheiden, zo ook in de muziek”. “Het werd hoog tijd dat grote overdosis aan middelmatige pop in Nederland werd vervangen door een muziekstijl die generaties lang mee zal blijven gaan”. “Grapperhouse 4 life”.

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*