Malieveld meest populaire vakantiebestemming 2020

foto via metronieuws.nl

NIJMEGEN – Nu de scholen langzaam hun deuren weer openen, loopt voor veel van ons de vakantie weer ten einde. Zo werd het bij ons op de redactie weer eens hoog tijd om de balans op te maken. Waar in 2019 vooral het populaire Griekenland de klok sloeg onder de Nederlandse vakantiegangers, lag dat dit jaar net even wat anders. Er was dit jaar namelijk maar één absolute winnaar: het Malieveld in Den Haag.

Het Malieveld kent zijn oorsprong uit de 17e eeuw, waar het woord “Malie” verwees naar het Italiaanse balspel wat in de volksmond ook wel “Kegelen” werd genoemd. Het Maliespel werd beschouwd als vrij deftig en rijken legden soms op hun landgoed een eigen baan aan. Maar er waren ook steden, zoals Utrecht en Leiden, die maliebanen aanlegden om studenten te trekken voor de universiteiten.

Anno 2020 is het Malieveld in Den Haag vooral populair onder groepen individuen die opkomen voor hun collectieve idealen. Het enige wat hier hedendaags nog omver wordt gekegeld is het beleid van de zittende orde, die in de ogen van het publiek bijna alles fout lijkt te doen. Of dit daadwerkelijk het geval is, kunnen wij op basis van onze data niet concluderen. Wat we wel kunnen concluderen is dat het er vooral gezellig druk is.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*