Loodgieter Karel (44) kocht in 2010 vier Bitcoin en woont nu in Monaco

NIJMEGEN – De recente hype rondom de Bitcoin kan weinigen zijn ontgaan, maar hoe groot is de kans op succes? Wij namens de Waalcourant zochten het voor je uit en spraken Nijmegenaar Karel Oosthof (44). Hij kocht in 2010 vier Bitcoin via de bekende Crypto-Marketplace: Coinbase. Inmiddels leidt hij nu een luxeleven in Monaco: “En dit is pas het begin”, aldus de kersverse cryptomiljonair.

Eerste ontmoeting

Wanneer we hem aantreffen in misschien wel de bekendste badplaats aan de Côte d’Azur, staat er een brede glimlach op zijn gezicht. Karel is een van Nijmegen’s weinige early adopters in de Bitcoin en investeerde in 2010 een handje vol spaargeld op aandringen van een familielid. “Ik ben ons Jos bijzonder dankbaar door de eye-opener die hij me destijds heeft gegund” – Spreekt de enthousiaste entrepreneur.

Artikel op internet

Jos Verkoolen, een aangetrouwd familielid, sprak tijdens het kerstdiner in 2010 lovende woorden over een artikel dat hij destijds aantrof op het internet. “Jos had het over een artikel op Business Insider waarin Bitcoin werd aangeschreven als the next big thing, net zoals het internet in de jaren 90′ zo werd genoemd”. “Op dat moment dacht ik: we zien wel waar het schip strandt, en dat dat dan uiteindelijk de kust van Monaco werd, is voor mij een mooie bonus”.

Levensstandaard

Dan over het leven in Monaco. Met een temperatuur die het hele jaar nauwelijks onder de 24 graden Celsius raakt, omschrijft Karel zijn nieuwe woonplaats dan ook als zijn persoonlijke “hemel op aarde”. “Heerlijk toch, van kinds af aan was ik al een buitenmens. De mogelijkheid om hier elke dag buiten te ontbijten, lunchen en dineren is mij echt op het lijf geschreven”. Daarnaast betitelt Karel de lokale bevolking ook erg vriendelijk:  “Ze zijn hier echt zó gelukkig met zó veel!”.

Karel als nieuwe tevreden inwoner van de Monegaskse badplaats

Toekomstverwachting

Menig lezer zal misschien denken dat Oosthof vanaf nu nooit meer aan werken toe zal komen, maar daar staat hijzelf iets anders in: “Stilzitten zit niet in mijn genen en ik ben altijd al een nomade geweest”. Misschien dat een toekomstig interview met Oosthof dan ook elders plaats kan vinden, want: “Het Scandinavische model staat me ook wel aan”. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*