Kilo’s kip eten voor het goede doel? Bij KFC Nijmegen kan het!

NIJMEGEN – Ken je ‘m nog, de Ice Bucket Challenge? Twee jaar geleden gooiden duizenden bekende en minder bekende mensen een bak water over zichzelf om vervolgens anderen uit te dagen hetzelfde te doen. Dit allemaal om aandacht te vragen voor de vreselijke spierziekte ALS. KFC Nijmegen neemt dit concept nu over in de vorm van de Ice Kip Bucket Challenge met als doel aandacht vragen voor de Salmonella epidemie in Sierra Leone en de watervervuiling in de vijvers van de Nijmeegse wijk Lindenholt.

KFC Nijmegen leek het een goed idee om de Ice Bucket Challenge in een nieuw jasje te steken: de Ice Kip Bucket Challenge. “Het is de bedoeling dat men een XXL KFC Bucket met daarin 52 kilogram bevroren kipkarkassen binnen 2,5 minuut verorbert,” legt Gert Bonker, filiaalmanager van KFC Nijmegen, uit. “Lukt dat, dan krijgen ze van ons een kortingsbon van 5 euro voor hun volgende bestelling, en zullen we 0,5% van het besteedde bedrag aan Stichting Schoon Drinkwater Sierra Leone schenken”. “Het gaat tenslotte om het gebaar”.

De omvang van de KFC Ice Kip Bucket

Volgens Bonker is het niet alleen de bedoeling om met de Ice Kip Bucket Challenge extra aandacht op de KFC Nijmegen te vestigen, financieel gaat het namelijk wel gewoon “lekker” met de kipgigant: “Wij hoeven momenteel niet op eieren te lopen”. “Naast aandacht willen wel met de Ice Kip Bucket Challenge vooral duidelijk maken dat onze kip ook in bevroren hoedanigheid te eten is. Als het grote publiek dit realiseert hopen we dat we ook bevroren kip op de menukaart kunnen zetten. Dit zou ons ontwikkeling- en productieproces met 450% efficiënter maken,” reageert Bonkers. “Al lijkt zo’n efficiencyverbetering aanvankelijk nog een flinke kluif”.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*