Irma (19) richt spoor van vernieling aan in Molenstraat Nijmegen

NIJMEGEN – In de nacht van donderdag op vrijdag is de binnenstad opgeschrikt door een uit de hand gelopen stapavond van de negentienjarige Irma. Ze was samen met haar nieuwe studiegenoten “een drankje” op het terras gaan doen, maar dit aanvankelijk onschuldige initiatief liep al snel uit op een stapavond van de vijfde categorie. Hier volgt een reconstructie:

16:00 – Terras

Na het laatste college op de donderdagmiddag pakken Irma en haar vriendinnen de fiets naar het stadscentrum. Het eerste kriekbiertje wordt besteld op het terras van Café Van Buren. Op dit moment wordt de terrasmiddag geschat op een rustige gebeurtenis van categorie 1. Al snel wordt het collectief beïnvloed door de stiekeme verkooptrucjes van het personeel. Er wordt, ondanks het gebrek aan honger, een veel te dure portie nachos besteld.

18:00 – Stilte voor de storm

Omstreeks 17:00 wordt er op tijd besloten om boodschappen te gaan doen bij de Albert Heijn op de Van Schevichavenstraat 3, 6511 LM te Nijmegen. Eerst wordt er nog getwijfeld tussen macaroni of een AGV’tje, maar uiteindelijk blijkt de wrap met kip wederom een veilige keuze. Opvallend is dat hier een viertal flessen witte huiswijn wordt meegenomen. Tijdens het eten wacht er Irma een onaangename verrassing. Haar scharrel Jordy, ontmoet tijdens haar introductieweek, geeft plotseling aan niets meer met haar te maken te willen hebben.

19:00 – Vriendinnen proberen Irma tot rust te manen

Irma is zichtbaar geïrriteerd door het slechte nieuws van haar scharrel. Inmiddels heeft ze al twee flessen wijn achter de kiezen en loopt ze te tieren door de studentenkeuken. Haar vriendinnen weten op dit moment niet goed wat ze met haar aan moeten en besluiten de resterende flessen wijn buiten haar bereik te houden. Irma vlucht echter naar haar kamer waar ze nog een restant wodka in een fles vindt, afkomstig van haar eerste open feest bij Ovum Novum.

22:30 – Irma vlucht het huis uit

Na een uur huilend op de grond aan haar wodka te hebben genipt, is Irma er klaar mee en pakt haar fiets naar het Bascafé. Hier hoopt ze een leuke jongen tegen te komen die de pijn van haar verlies wellicht tijdelijk kan verzachten. Bij aankomst komt ze wat jagende jongens tegen en besluit met één van hen shotjes te gaan drinken aan de bar. Vanaf dit moment lijkt haar stapavond af te stevenen op een stapavond van categorie 3 (alleen zoenen), die ze wel vaker meemaakt.

00:30 – In de val gelokt

Heel wat shotjes later besluiten Irma en haar nieuwe stapmaatje hun stapavond met z’n tweeën voort te zetten in Café De Fuik. Als de jongen waarop Irma haar hoop heeft gevestigd echter voorstander van een soepeler immigratiebeleid blijkt te zijn, slaat de sfeer volledig om. Irma zit na alle ellende van eerder die dag absoluut niet te wachten op politieke discussies en slaat haar bierglas stuk in het gezicht van de jongen.

1:30 – Schuilen voor de regen

Vervolgens vlucht ze het café uit en zoekt ze haar heil bij de FEBO alvorens ze twee kippenbouten en een goulashkroket bestelt. Wanneer deze goulashkroket koud blijkt te zijn,verliest ze haar zelfbeheersing en deelt ze een 6-tal rake klappen uit aan de eigenaar achter de kassa (bron: dumpert.nl), deze schakelt vervolgens de politie in.

2:00 – Na regen komt zonneschijn, toch?

Wanneer de politie arriveert op de Molenstraat 152, 6511 HN te Nijmegen, is het slecht gesteld met Irma. De koude goulashkroket valt zwaar en restanten van haar braaksel zijn terug te vinden op alle eettafeltjes in de snackbar. Uiteindelijk besluit de politie op aanvragen van bezorgde omstanders en de eigenaar van de FEBO Irma mee naar het politiebureau te nemen. Hier wordt ze momenteel een week vastgehouden voor aanvullend onderzoek.

 

Namens De Waalcourant wensen wij de slachtoffers van Irma veel sterkte toe.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*