Intocht Zwarte Pietendiscussie dit jaar in Nijmegen

NIJMEGEN -De landelijke intocht van de Zwarte Pieten Discussie vindt dit jaar plaats in Nijmegen. De Goedheiligman vaart op zaterdag 21 oktober met al zijn voor- en tegenargumentpieten naar de Gelderse stad. Daar zal hij worden opgewacht door nog eens duizenden mensen met een mening.

Tijdens de intocht krijgen alle toeschouwers de kans om hun mening naar de boot te schreeuwen. Op de boot staan verschillende pieten te luisteren. Sinterklaas wist alvast te verklappen dat in ieder geval “ZWARTE PIET MOET BLIJVEN”-Piet, “ZWARTE PIET IS TRADITIE”-Piet, “ZWARTE PIET IS RACISTISCH”-Piet en “ZWARTE PIET IS EEN AFSPIEGELING VAN HET NEDERLANDSE SLAVERNIJ VERLEDEN”-Piet hun opwachting zullen maken a.s. zaterdag.

Demonstraties

Tijdens de intocht van vorig jaar maakten demonstranten hun onvrede kenbaar over het enigszins aangepaste uiterlijk van Zwarte Piet. Minder oorbellen, lippenstift en schmink moesten ervoor zorgen dat beide partijen tevreden waren. Echter hadden deze aanpassingen niet het gewenste effect. Of er dit jaar maatregelen worden genomen is nog niet bekend gemaakt.

Burgemeester Bruls

Bruls is trots en blij dat men dit jaar voor Nijmegen kiest. ”Het is natuurlijk fantastisch nieuws voor Nijmegen en de regio Gelderland, dat men ervoor heeft gekozen om hier te beginnen met discussiëren.”

1 Reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*