INSIDER: Key Figures 2017 – De Waalcourant

NIJMEGEN – Het meest spraakmakende nieuwsmedium van Nijmegen bestaat sinds vorige maand 1 jaar. Hoog tijd voor een terugblik, waarin aandacht is voor de behaalde resultaten. Onze kersverse Chief Financial Officer Levy van Fenrooij deed een boekje open met behaalde milestones over het boekjaar 2017. Dit ter voorbereiding op de aandeelhoudersvergadering van 1 juli aanstaande.

Key Figures over 2017

Employees

Over het aantal employees binnen onze workforce kunnen we kort zijn. Sinds de oprichting van De Waalcourant bestaat het managementteam uit drie FTE (Maarten, CEO; Rowald, CIO; Judith, koffiejufvrouw). Ik (Levy van Fenrooij) ben sinds mei 2018 actief als CFO en ben daarom niet opgenomen in de kerncijfers over 2017.

Turnover

De stijging in omzet is te verklaren door een toename van advertisement-revenue. Het gebruik van Google Adwords ™ heeft geresulteerd in een toename van 20,99 euro aan inkomsten, iets waar we als team ontzettend trots op zijn. Het onderstaande figuur belicht de totstandkoming.

Open positions

Momenteel hebben we 8 open posities. We zijn altijd op zoek naar talent om ons kernteam versterken. Enkele openstaande vacatures betreffen: Ramenwasser (12 uur/maand), Junior Trendwatcher (full-time), Hobbyzanger(es) voor op kantoor (2 uur/week op de vrijdag) en Medewerker Customer Service (40 uur/week). Kijk voor meer informatie op www.waalcourant.nl/vacatures

Countries with direct presence

Het aantal landen waarin we anno 2018 actief zijn betreft: 1. Binnen de Nederlandse markt zijn we momenteel underdog met de ambitie om een groter marktaandeel te realiseren. Een strategisch marketingplan voor de globalisatie van onze enterprise wordt momenteel door het managementteam ontwikkeld. Zo hopen we in Q4 2018 voet aan wal te zetten in Seoul & Mumbai.

Order Backlog

Momenteel is ons orderportfolio gevuld met voldoende orders om onze omzet over 2017 met drievoud te vermenigvuldigen. Onze target voor komend jaar is dan ook een revenue van 65,00 euro. We denken dit te gaan realiseren door het toepassen van een multi-platform marketing strategy bij het publiceren van artikelen en nieuwsberichten. Hiermee kan onze customer base nog effectiever worden bereikt.

Engineering Centers

Momenteel bezitten we 0 engineering centers. Echter lopen er serieuze onderhandelingen om een subsidiary in Mumbai te openen, waar meer dan 200 software engineers en 5 expats gehuisvest gaan worden.

Slotwoord

We willen nog niet te ver vooruitblikken op de aankomende jaren De Waalcourant. Dit blijft dan ook koffiedik kijken. De mediamarkt is (en blijft) een zeer competitieve markt waarin bedrijven vallen en opstaan. Voorlopig houden we ons vast aan de onderstaande roadmap. Hiermee zijn we overtuigd een stabiele positie te behouden en vastberaden om de komende jaren onze duurzame groei door te zetten.

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*