Hittegolf populairste sport van het moment

NIJMEGEN – Heel Nederland doet het op dit moment: Hittegolfen. De populariteit van de sport steeg de afgelopen dagen enorm, zegt Henk Heetgebakken, vertegenwoordiger van de Nationale Bond Hittegolf (NBH).

“Hittegolfen is van de één op de andere dag een rage geworden,” gaat Henk verder. “Iedereen doet mee, van jong tot oud. Voor de ouderen hebben we speciale hittegolfclinics in het leven geroepen. Ouderen hebben namelijk vaak moeite met hittegolfen omdat deelnemers vaak uitgeput zijn aan het einde van de match. Maar we willen de rage niet aan hen voorbij laten gaan.”

Voorgaande jaren werd de lijst van populairste sporten aangevoerd door voetbal, volleybal, hockey, zaalvoetbal en basketbal. Maar nu de zomerstop van hittegolfen voorbij is lijkt er geen houden meer aan.

1 Reactie

  1. Interessant artikel. Kan u ook verklaren welke variabelen zich voordoen aan de basis van het ontstaan van dit fenomeen? Deze vraag om te onderzoeken of dit fenomeen zich ook zou kunnen uitbreiden naar andere landen, zoals België? Hieropvolgend dan ook, puur uit nieuwsgierigheid, de vraag hoe jullie het volk voorbereiden op dit fenomeen? Heb al meerdere malen gehoord dat de combinatie golven en Nederlanders niet zo’n match is, vandaar.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*