GGD constateert opvallende toename van schurft onder Nijmeegse studenten 

NIJMEGEN – Nijmeegse studenten hebben overal schurft aan. Vooral onder de studenten aan het ROC Nijmegen is het aantal studenten dat nergens iets om geeft opvallend hoog. GGD Nijmegen heeft de afgelopen maanden meldingen ontvangen van bezorgde ouders die aan de bel trekken.

“Mijn dochter Sheryl (19) is vorig jaar begonnen aan haar studie Schoonheidsspecialist (niveau 3), maar lijkt er nu al niets meer om te geven. Ze zit de hele dag op haar kamer Youtube-filmpjes te kijken van mensen die zichzelf opmaken,” aldus Greet (43) uit Lent.

“Mijn zoon Dave (18) is in februari gestart met de opleiding Gezel Schilder (niveau 3) en ik weet nu al dat hij het niet gaat halen. Hij lijkt echt lak te hebben aan school en zit de hele dag in de garage te sleutelen aan zijn Yamaha Aerox 4,” vertelt vader Mike (48).

Studentenpsycholoog Dirk Hekel van de Radboud Universiteit Nijmegen heeft woensdag een bericht over de toename van schurft onder studenten bevestigd aan onze redactie.

De toename is geconstateerd door onderzoek van de GGD. Het exacte aantal gevallen is niet te achterhalen, omdat mensen nalatig zijn in het melden van de aandoening.

“De toename is opvallend te noemen”, aldus Hekel. “Voorgaande jaren leken de studenten nog gepassioneerd over een beperkt aantal zaken. Wie simpele basisregels in acht neemt, zoals empathie en sociale betrokkenheid, hoeft nergens voor te vrezen.”

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*