Gemeente Nijmegen zet plastic-etende paarden in voor schoonmaak Waalstrand

NIJMEGEN – Na de cruciale noodkreet van stichting Actie Schone Waal, heeft de gemeente besloten zwaar geschut in te zetten voor een grondige schoonmaak van het Waalstrand. Het besluit vloeit voort uit het recente nieuws dat Actie Schone Waal na 87 opruimacties stopt met het opruimen van het bekende stadsstrand van Nijmegen. “Als zelfs goede doelen en fantastische initiatiefnemers als deze het niet meer zien zitten, is het tijd voor controversiële maatregelen”.  – aldus de wethouder.

Doorbraak

Wetenschappers kwamen eerder dit jaar al tot de opmerkelijke ontdekking van een plastic-etende rups (red. Galleria Mellonella). Nu doen wetenschappers aan de universiteit van Wageningen daar nog een schepje bovenop: “We hebben door middel van Genetic Splicing een deel van het DNA van deze rups uitgeknipt en samengevoegd met het DNA van de Konikpaarden (red. Equus Konjiek Caballus)”. Het bleek een succesvolle modificatie en de verwachtingen liggen daarom ook hoog: “Deze paarden zijn speciaal getraind en genetisch gemodificeerd om polymeren om te zetten tot biologisch afbreekbare koolwaterstoffen”.

Over eventuele vervolgontwikkelingen in het modificatieproces bestaat nog veel onduidelijkheid: “Het uiteindelijke doel is dat mensen in staat gaan zijn om hun eigen afval op te ruimen”. “Maar voor dat gaat lukken zijn we als mensheid waarschijnlijk enkele decennia verder” – zo spreekt een enigszins kritische maar realistische onderzoeker.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*