F1 stratencircuit in 2018 naar Nijmegen

NIJMEGEN – Als het aan onze Burgemeester ligt, komen de bolides van Max, Ricciardo, Hamilton & Friends in 2018 naar Nijmegen. “De plannen voor een stratencircuit liggen nu al een tijdje op tafel en gezien de recente uitspraken van F1 is het tijd deze kenbaar te maken,” aldus Burgemeester Bruls.  Het parcours bestaat uit het Keizer Karelplein.

Omdat niet alle wagens tegelijkertijd op het Keizer Karelplein passen, zullen ze om de beurt aan de start verschijnen. Vervolgens krijgt elke coureur de kans om in een zo kort mogelijke tijd 140 rondjes af te leggen. Tijdens de race is slechts één pitstop toegestaan in verband met de emissiewetgeving in Nijmegen. “Er zal dus zuinig aan gedaan moeten worden met de bandjes,” reageert Burgemeester Bruls. De winnaar mag vervolgens een zegetocht afleggen door de binnenstad, deze wordt hier speciaal voor afgezet. Gevaarlijke drempels, lantaarnpalen, stoepranden en plantenbakken worden vanwege veiligheidsredenen weggehaald.

De plannen zijn inmiddels ingediend bij de Formule 1 en zij hebben in een schriftelijke verklaring toegezegd de plannen in hun overwegingen mee te nemen. Naast Nijmegen hebben ook Amsterdam, Rotterdam, Bergen op Zoom, Oldenzaal, Haps, Terschelling en Maastricht zich aangemeld als kandidaat voor de Grand Prix in Nederland.

1 Reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*