EXCLUSIEF: De 10 meest bizarre afvallers van de Nijmeegse Vierdaagse 2018

NIJMEGEN – De 2018 editie van de Nijmeegse wandelvierdaagse kende 627 afvallers. Helaas liep het voor deze mensen anders dan verwacht. Zij vielen, om uiteenlopende redenen, uit. De Waalcourant sprak met alle afvallers en selecteerde de 10 meest bizarre afvallers van dit jaar:

10 – Janique Megens (27)

De 27 jarige Janique Megens uit Helmond viel de eerste dag al na 3,5 kilometer uit. “Ik was in de veronderstelling dat het dit jaar een indoor parcours betrof van 200 km… Toen ik ’s morgens vroeg aan de start verscheen, had ik al een vermoeden dat ik fout zat.” Janique is Europees- en Wereldkampioen Indoor Altitude Hiking 2016.

9 – Dirkje van Mill (29)

Dirkje van Mill uit Keldonk omschrijft zichzelf als het ideale wandeltalent. Naast zijn goede baan bij het Ministerie van Defensie is Dirkje professioneel schermer. “In de schermwereld word ik geroemd om mijn voetenwerk.” Ondanks zijn schermkwaliteiten moest Dirkje al geruime tijd voor de start opgeven. Reden? Hij was zijn wandelschoenen vergeten.

8 – Matthew Denvers (33)

Deze sterke Amerikaan uit Philbrook, een klein stadje in Minnesota, deed voor de vierde keer mee met de Nijmeegse Vierdaagse. Alle vier de keren ging Matthew zonder lintje of gladiool terug het vliegtuig in. Dit jaar eindigde het avontuur de eerste dag al na 7 kilometer. Hij kreeg namelijk een telefoontje van zijn vrouw Shanice (31) dat zijn hond Bruce ging bevallen. Matthew maakte daarmee direct een eind aan de vierdaagse. Moeder en pups maken het goed.

7 – Melanie Gijsterveld (50)

Melanie werd op 3 maart j.l. 50 jaar en wilde dit als kersverse Sarah natuurlijk vieren op een onvergetelijke manier. “Mijn vriendinnen, die ik al ken vanaf de middelbare school, daagden me uit om de Vierdaagse uit te lopen, verkleed als Sarah. En ik laat mezelf natuurlijk niet kennen tegenover die meiden!” Helaas liep het avontuur al na 322 meter in de soep. De geboren en getogen Assenaar werd namelijk onverwachts in haar been gebeten door een wilde, op hol geslagen, gans en belandde op de eerste hulp. Inmiddels maakt Melanie het, afgezien van 1 eksteroog op haar linkerteen, weer goed.

6 – Janus Fenstermann (67)

‘Der Ritter von Bremen’ zo luidt de bijnaam voor Janus Fenstermann. De onbetwiste Duitser deed weer eens is een keer mee met de Nijmeegse Vierdaagse. De laatste keer dat hij meedeed was in 1998. Toen viel hij na dag 2 uit vanwege ernstige blaren op zijn hiel. Nu, bijna 20 jaar later, viel Janus na 25 kilometer uit vanwege gebrek aan gezelligheid. De fietsenmaker uit Bremen had gehoopt op betere muziek en meer gezelligheid langs de kant.

5 – Jeffrey Bunkers (18)

De snuggere Jeffrey uit Winschoten kocht eind december een hoverboard via Marktplaats. Hiermee dacht hij de directe concurrenten te slim af te zijn. Zijn doel? De vierdaagse met dit stuk technologie als snelste uithoveren. Helaas eindigde het wandelspektakel al na 60 meter voor Jeffrey, toen zijn hoverboard vlam vatte en uiteindelijk explodeerde. Bovendien bleek het hoverboard niet van Duitse makelij, zoals stond aangegeven, maar uit Shenzhen, China, te komen. Tja, moedertje karma toch?

4 – Danny Laagzand (21)

Danny Laagzand is voor vele Nijmegenaren een idool. Hij is sinds de zomer van 2014 actief bezig met vloggen en heeft ondertussen al 531 videos en 319 abonnees. De geboren Nijmegenaar gaf in één van zijn vlogs aan dat hij mee ging doen met de wandelvierdaagse. Hierop kreeg hij wisselende reacties vanuit zijn publiek, een handjevol kijkers dachten dat het om een zogenaamde ‘prank’ ging. Echter bleek Danny zelf in de maling genomen te zijn, hij kreeg namelijk geen startbewijs.

3 – Kevin van Slothen (24)

Kevin is als fanatieke survivalgek dol op een goede hindernisbaan. Bovendien is hij ook nog eens personal trainer. Het was dan ook logisch dat Kevin een weddenschap aanging met zijn collega’s van de Basic Fit. Mocht Kevin de vierdaagse uitlopen, dan kreeg hij al het lapgeld dat over was van de zaterdagavond kermis in Susteren (waarde werd geschat op ruim €9,90 in totaal). Helaas stopte Kevin al na 4 kilometer op dag 1: “Te weinig obstakels, geen modderbaan, geen klimwand, geen paintball-muur, geen slalom, geen sloten en tot slot geen t-shirtje bij de start. Waar gaat al dat inschrijfgeld dan wel naartoe?” aldus Kevin van Slothen.

2 – Bennie van Bunschot (38)

Schaatser Bennie van Bunschot verlegt graag zijn grenzen. De sportman uit Damwoude deed dit jaar voor de eerste keer mee met de Nijmeegse Vierdaagse. Echter kwam Bennie niet verder dan de eerste 100 meter. “Klunen was al nooit mijn sterkste punt.”

1 – Samuel Bakambu (26)

Samuel Bakambu, marathonloper uit Kenia, zat al na de eerste dag in het vliegtuig terug naar huis. Hij was er niet van op de hoogte dat het evenement 4 dagen in beslag nam en was er op dag 1 al in geslaagd om het in totaal 200km tellende parcours af te leggen in 5 uur, 34 minuten en 26 hele seconden. Bij binnenkomst werd hij direct gediskwalificeerd wegens hardlopen.

1 Reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*