Coronavirus: Nijmegen maakt plannen voor `VR-daagsefeesten 2020`

NIJMEGEN – Het is op dit moment onzeker of de Vierdaagsefeesten 2020 door kunnen gaan. Door de huidige stand van zaken rond het coronavirus heeft de Gemeente Nijmegen een spoedberaad ingelast. Hierin staat het al dan niet doorgaan van de Vierdaagsefeesten deze zomer centraal. In de wandelgangen heeft onze correspondent Levy van Fenrooij opgevangen dat er op dit moment twee plannen op tafel liggen.

Zo wordt er gesproken van het met één jaar uitstellen van het evenement om er in 2021 een twee keer zo groot feest van te maken dat niet één maar twee weken in beslag neemt. Maar de meerderheid neigt naar een tweede plan dat op tafel ligt. Dit plan zet de mogelijkheden uiteen om de feesten om te toveren tot de VR-daagsefeesten 2020. Hiermee is het de bedoeling dat iedereen met een VR-bril vanuit het gemak van zijn eigen huis de VR-daagsefeesten kan bijwonen. Men kan dan zelf een plekje langs de route kiezen om mensen aan te moedigen en drank of een versnapering aan te bieden.

De plannen zijn niet helemaal nieuw voor de Gemeente Nijmegen. In 2017 maakte de Gemeente het samen met Basic Fit namelijk al mogelijk om de Vierdaagse in virtual reality uit te lopen. “We gaan er nu voor zorgen dat dezelfde technologie beschikbaar is voor iedereen. Het enige dat we aan gaan passen is de resolutie. Dit jaar mikken we op een standaard 4K-resolutie. In 2017 liepen de wandelaars nog met een resolutie van slechts 1080p.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*