Concert van Guns & Roses van deze week mogelijk afgelast in verband met veiligheid

NIJMEGEN –  Het beleid schrijft namelijk voor liever geen wapens toe te laten in het Goffertpark. “Om de veiligheid van bezoekers te garanderen is het gekkenwerk om wapens toe te laten op het festivalterrein. Er wordt momenteel overleg gepleegd tussen de organisatie, Event Securitas en de band zelf over een eventuele alternatieve band set-up.

Event Securitas, beveiliger van het festival, heeft aangegeven te kiezen voor een zero tolerance beleid waarbij geen enkel wapen of gevaarlijk voorwerp wordt toegelaten. “Ons personeel heeft jarenlange ervaring met het identificeren van wapens. Laatst probeerde iemand met een kruisboog een concert van de Keltische band CrossBow bij te wonen. Daar stak onze medewerker een stokje voor.”

“Met bloemen hebben wij overigens geen problemen,” gaat Fred Kekerdom, Hoofd Organisatie en Planning van Event Securitas, verder. Vorig jaar verzorgden we de beveiliging van alle praalwagens tijdens het Bloemencorso van Lichtenvoorde. Als we daar alle bloemen hadden moeten tegenhouden, was het uiteindelijk maar een saaie bedoeling geweest.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*