Buurtbewoner Hazenkamp klaagt over geluidsoverlast

NIJMEGEN – Een inwoner van de wijk Hazenkamp in Nijmegen klaagt sinds enkele weken over groeiende geluidsoverlast in de buurt. Uit onderzoek is gebleken dat twee lokale hoveniers kunnen worden aangewezen als de oorzaak. De twee hebben namelijk snoeiharde muziek aan staan tijdens hun werkzaamheden. Deze overlast is voor de buurtbewoner een doorn in het oog wat betreft de sfeer en leefbaarheid in de buurt. Verzet tegen de hoveniers groeit dan ook als kool.

Connie Feer (48), de klagende buurtbewoner, verzoekt de twee hoveniers om het geluid “Alsjeblieft binnen de perken te houden”. “Als ze op deze voet door blijven gaan, zaaien ze enkel onrust onder de buurtbewoners, hetgeen de sfeer in de buurt niet ten goede komt.” Connie heeft de hoveniers nog niet geconfronteerd met de klachten: “Dat is een zaak die de politie moet oppakken. Ik geloof dat zij de twee al eens hebben aangesproken over het geluidsniveau, echter lijken ze de waarheid te verbloemen en de politie om de tuin te leiden door het volume slechts voor even naar beneden te draaien. Als ze vervolgens zijn vertrokken, draaien ze het volume gewoon weer omhoog.”

Rick Bloempot (31), één van de hoveniers, verklaart aan de Waalcourant dat hij graag naar Neophyte luistert via de boombox van collega Gerard. Als we hem confronteren met de klachten van de buurtbewoners lijkt deze opmerking niet in goede aarde te vallen. Hij geeft namelijk niet direct antwoord en lijkt zijn kop in het zand te willen steken. Ik zou graag de geruchten rondom deze overlast met de grond gelijk willen maken, maar ik merk dat dit wel meer voeten in de aarde heeft dan enkel een schriftelijke verklaring.

Op de vraag of er tijdens het werk ook gedanst wordt op de muziek die wordt gedraaid tijdens het werk antwoord Rick kortaf: “Zie je dit stelletje stijve harken al dansen?”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*