BREKEND: Datalek KNMI: Mooi weer zorgt voor activiteit in Nijmegen

NIJMEGEN – Uit een gelekte dataset aan informatie, afkomstig van het Koninklijk Nederlands Metereologisch Instituut (KNMI) is gebleken dat we de komende dagen te maken krijgen met ongekend weer. Aankomend weekend wordt er zelfs gesproken van tropische temperaturen. De openbaring van deze informatie heeft vergaande gevolgen voor de inwoners van Nijmegen. De meerderheid van de inwoners ziet deze informatie namelijk als een mogelijkheid om over te gaan tot de uitvoering van verschillende geplande activiteiten.

Begin deze week heeft de KNMI melding gemaakt van het datalek bij het Meldloket datalekken Autoriteit Persoonsgegevens. In een verklaring heeft de Nijmeegse meteoroloog Karel Hagel gezegd: “Wij (de KNMI red.) zijn geschokt en verbijsterd dat deze informatie, op zo’n cruciaal moment als dit, zijn weg naar buiten heeft gevonden. Momenteel werken we met man en macht aan het achterhalen van de mogelijke oorzaak. Als deze is gevonden sta ik garant voor een goed vervolg. Wij doen er alles aan om wederom veiligheid en integriteit te kunnen garanderen.”

Een voorlopige mogelijke oorzaak van het datalek heeft Hagel ook al bloot weten te leggen: “Mijn collega Richard vroeg vorige week woensdag of ik zin had om met hem mee in het Kronenburgerpark wat te gaan werken. We zouden immers onze laptops mee kunnen nemen en op het gras in het park kunnen gaan zitten. Echter regende het en is de batterij van mijn laptop stuk, waardoor ik genoodzaakt ben om op netstroom te werken.”

“Toen heeft Richard besloten alleen naar het Kronenburgerpark te gaan,” gaat Hagel verder. “Daar heeft hij ongeveer 4,5 uur in het park gewerkt, waarna hij naar huis is gegaan. 6,5 uur later belde Richard me op. Direct hoorde ik de angst in zijn stem, hij vertelde me dat hij zijn laptop was vergeten. Hij had hem inmiddels gelukkig weer terug, maar hij had ruim 2 uur lang onbeheerd in het Kronenburger park gelegen. Ik maak niet graag overhaaste conclusies, maar ik heb hier mijn bedenkingen bij.”

De laptop van collega Richard in het Kronenburger Park

Maar welke mogelijke activiteiten worden er deze week eigenlijk allemaal ingepland door de Nijmegenaren? Onze correspondent Levy van Fenrooij zocht het uit:

  1. Mensen zijn van plan om op terrassen gaan zitten om alcoholische en non-alcoholische warme én koude dranken te drinken.
  2. Mensen willen gaan wandelen in de buitenlucht. Tijdens deze wandelingen heeft men dan veelal goede gesprekken.
  3. Mensen plannen tripjes om actief erop uit te gaan door bijvoorbeeld te gaan fietsen in de Ooijpolder, varen op de Waal of paardrijden op een paard.
  4. Mensen besluiten massaal vrienden op te bellen om ze te vragen of ze zin hebben om te gaan BBQen of uiteten. Een enkeling beslist na een dagje buiten te zijn geweest om toch gewoon zelf thuis wat lekkers te koken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*