Breaking: Nijmegen woedend na onderscheppen adelaars in Nijmeegs Luchtruim

NIJMEGEN – “Geschokt” en “Een buitengewoon provocerende actie” zo waren de reacties van burgermeester Bruls, nadat de twee Adelaars afgelopen dinsdagavond ongewenst het Nijmeegs luchtruim betraden. Volgens analytici is dit duidelijk een geval van Arnhems “spierballengedrag”.

“Het zijn turbulente tijden, dit is geen toevallig voorval, zeker niet na de bekerwinst van Vitesse op AZ afgelopen zondag” – aldus Bruls. De verhoudingen tussen de twee gelderse steden staan op scherp, nu dat eerder al naar buiten werd gebracht dat Arnhem mogelijk een buitenwijk van de Gelderse Keizerstad blijkt te zijn.

“Hoe ze daar hun feestje vieren maakt ons niet uit, maar het moet niet uit de hand lopen.” aldus de zichtbaar aangeslagen Bruls. Voorheen werden er als reactie op dergelijke provocatie vanuit het noorden al eerder sancties gelegd op de verkoop van Arnhemse meisjes in Nijmeegse supermarkten.

De inmiddels verboden Arnhemse meisjes

Over eventuele extra sancties wil de burgermeester het nog niet hebben: “We gaan eerst kijken of we het op een diplomatieke manier kunnen oplossen en willen hoe dan ook voorkomen dat het conflict verder escaleert”. Verder maant Bruls om kalmte onder de Nijmegenaren: “Mocht de situatie alsnog verder escaleren dan zijn we altijd nog in het bezit een groot aantal capabele bouwbedrijven en van een aderlaarsschild”.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*