BREAKING: Lent bereidt burgers voor op Arnhemse raketaanval

NIJMEGEN – Als eerste Nijmeegse gemeente gaat Nijmegen-Lent zijn inwoners voorbereiden op een mogelijke Arnhemse raketaanval. Met ingang van november zal via sirenes maandelijks een speciaal testsignaal klinken om burgers voor zo’n aanval te waarschuwen. Het signaal is niet meer te horen geweest sinds het einde van de Koude Oorlog in de jaren 80.

Onlangs voerde Arnhem een geslaagde test uit met een korteafstandsraket, die in staat is om Nijmeegs grondgebied te bereiken.

Om de mensen niet ongerust te maken over de sirenes komt er ook een grote voorlichtingscampagne op internet, radio en televisie. De dienst die zich bezig houdt met rampenbestrijding denkt dat het een paar maanden kost om de bevolking op de nieuwe test van het luchtalarm voor te bereiden.

Burgers

Burgers krijgen ook informatie over hoe ze moeten handelen als er echt een raket onderweg is. “Ga naar binnen, blijf binnen en wacht op meer informatie”, zijn de belangrijkste instructies van de rampenbestrijdingsdienst. Volgens de dienst is er voor meer voorbereidingen geen tijd, omdat een raket er slechts 15 tot 20 seconden over doet om Nijmegen-Lent te bereiken.

1 Reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*