BREAKING: Gesprekken over eventuele overname. Ola Nederland binnenkort in handen van Elon Musk?

NIJMEGEN – Elon Musk, zakenmagnaat, industrieel ontwerper, ingenieur en SpaceX CEO, is eerder vandaag in gesprek gegaan met Ola Nederland om een mogelijke overname te realiseren.

“Ola Nederland loopt al jaren voorop op het gebied van rakettechnologie. Sinds de start van de commerciële vluchten van de raketten van Ola in 1962, is er namelijk nog géén enkele raket geëxplodeerd. Terwijl onze raketten sinds juni 2010 in totaal 104 keer zijn gelanceerd, met 102 volledige missiesuccessen, één gedeeltelijke mislukking en één totaal verlies van ruimtevaartuigen. En dat geintje heeft me wel zo’n $ 216 miljoen dollar (€ 179 miljoen euro) gekost,” aldus Elon Musk.

Het feit dat Elon Musk in de succesformule van Ola Nederland de sleutel tot succes ziet liggen is uiterst opmerkelijk te noemen. Het is namelijk voor het eerst dat een onderneming die actief is in de ruimtevaart een samenwerking ziet in een producent van zogeheten productie-ijs. Maar volgens Karel Vuurbal, raketgeleerde en freelance tekstschrijver voor de European Space Agency (ESA) heeft Musk hier mogelijk een primeur te pakken: “Het is algemeen bekend dat er voor het creëren van voldoende stuwkracht een enorme dosis hitte nodig is. En het is vaak deze hitte die zorgt voor de nodige problemen. Dus het is eigenlijk niets meer dan logisch dat er wordt gekeken naar Ola Nederland om de problematiek van SpaceX op te lossen.”

Wij hebben geprobeerd in contact te komen met Ola Nederland voor een reactie maar wachten op het moment van publicatie nog op een reactie van Ola Nederland.

1 Reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*