Bekijk nu de uitslag van de Waalcourant Haringtest 2017

oorspronkelijke foto: ANP

NIJMEGEN – Daar is hij dan eindelijk, de uitslag van de jaarlijks terugkerende Waalcourant Haringtest 2017. Ook dit jaar is er door ons vaste panel keurmeesters gekeken naar de assortimentsgrootte, prijs/kwaliteitsverhouding en het gebruiksgemak van diverse haringen die te koop zijn in de verschillende kampeerwinkels die Nijmegen kent.

Hieronder zie je de top 5:

#5 Perry Sport

Eindcijfer: 7+
Conclusie: Perry Sport sluit de top 5 af met een ruime voldoende. Tegenover de nummer 1 loopt het assortiment ietwat achter en bestaat de voorraad haringen ook voor een deel uit de zogenaamde budget haringen. Wanneer ze besluiten deze haringen te vervangen zien wij Perry Sport volgend jaar meedingen om een plaats in de top 3.

Pluspunten: Toegankelijk assortiment, ook voor beginnende kampeerders.
Minpunten: De budget haringen stellen teleur.

#4 Kathmandu Outdoor & Travel

Eindcijder: 8
Conclusie: De keurmeesters waren lyrisch over de MSR Mini Groundhog Stake. Het feit dat deze haringen per stuk verkocht werden was volgens onze keurmeesters van grote invloed op het eindoordeel. Ook het aantal accessoires deed het goed bij onze keurmeesters.

Pluspunten: De mogelijkheid om haringen per stuk te kopen.
Minpunten: Slechts een klein aantal blauwe haringen in het assortiment.

#3 V.O.F. Nijmeegs Jopie

Eindcijfer: 8,5
Conclusie: Nijmeegs Jopie weet menig kampeerfreak en zo ook de keurmeesters dit jaar te verrassen met haringen van “militaire” klasse. De kogelwerende, RVS haringen met een carbon coating doen het dit jaar uitstekend. Daarnaast heeft Nijmeegs Jopie als enige ook tweedehands haringen in het assortiment.

Pluspunten: Ook tweedehandse haringen in het assortiment.
Minpunten: Ook een aantal kromme haringen in de collectie tweedehandse haringen.

#2 Bever Nijmegen

Eindcijfer: 9-
Conclusie: Het had niet veel gescheeld of Bever Nijmegen had Spac Sport dit jaar van de troon gestoten, echter laat Bever wat steken vallen wat betreft de assortimentsgrootte en het aantal accessoires. Desalniettemin voldoen alle beschikbare haringen van Bever aan de door onze keurmeesters gestelde waarden en normen.

Pluspunten: Prijs/kwaliteitsverhouding en gebruiksgemak.
Minpunten: Klein assortiment en geringe hoeveelheid accessoires beschikbaar.

#1 Spac Sport

Eindcijfer: 10
Conclusie: Spac Sport levert evenals het voorgaande jaar weer een steady assortiment kwaliteitsproducten af. Vooral de stalen Meru V-shape haring springt in het oog bij de keurmeesters.

Pluspunten: Groot assortiment inclusief haring accessoires, goede prijs/kwaliteit verhouding en optimaal gebruiksgemak.
Minpunten: Geen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*