Agecoin populairste cryptomunt onder studenten

NIJMEGEN  – Uit een recent onderzoek onder studenten aan het ROC Nijmegen blijkt dat ruim 80% een voorkeur blijft houden voor de oude vertrouwde Agecoin. Ten opzichte van de extreme koersdaling van de Bitcoin behield de Agecoin deze week zijn waarde. Dit is opvallend, omdat deze coin volgens blockchain experts nog lang niet geschikt is als betaalmiddel.

Historie

De Agecoin vestigde zijn naam in het tijdperk vóór de ID kaartlezers op sigarettenautomaten. Toendertijd stond één munt gelijk aan toegang tot één pakje Marlboro classic (nu 6,70 euro). Echter gooide de introductie van de nieuwe identiteitskaartscanners roet in het eten en daalde de waarde van de munt naar een dieptepunt van 0,25 eurocent. Echter staan we nu volgens oprichter Martin Schröder voor een doorbraak: “De Blockchain technologie kan hier verandering in brengen”.

Visie

Het bedrijf achter de Agecoin heeft als visie om door het gebruik van Blockchain technologie de prijs op sigaretten wereldwijd gelijk te trekken. Zo betaal je in Nederland gemiddeld 22% meer voor een pakje sigarretten dan bijvoorbeeld in Tsjechië. De “vernieuwde” Agecoin streeft daarom naar een wereldwijde vaste prijs van 3,75 euro in 2020. “Zo kunnen studenten van de toekomst weer tegen een studentenprijsje genieten van hun middagpauze, net als vroeger”.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*