Horeca ondernemers op glad ijs door zouttekort

NIJMEGEN – Het heeft nog geen week gevroren of het is al weer hommeles in de gemeente Nijmegen. Door de sneeuwval in combinatie met nachtvorst kampt heel de stad met overlast door gladheid. De gemeente deed er de afgelopen dagen dan ook alles aan om dit zo goed mogelijk op te lossen, maar veel hielp het niet. Sterker nog, onschuldige horeca ondernemers lijken hier nu het slachtoffer van te worden.

Flauwe soep

Eefke de Wit, eigenaresse van de normaal zo goedlopende zaak bistro de Bok, zit met haar handen in het haar. Sinds het winterweer is zout zeer moeilijk te verkrijgen, erg schaars en bovendien peperduur. Zij, net als duizenden andere onschuldige horeca ondernemers, ervaren klachten van klanten omdat gerechten vaak “te flauw” en “niet juist op smaak gebracht” zouden zijn. Om nog wat extra zout in de wonden te strooien, heeft dit alles een drastisch dalende omzet tot gevolg.

Tegemoetkoming

Wie er op moet draaien voor de misgelopen omzet en het teruglopende aantal bezoekers is nog niet duidelijk. Wel zou de gemeente bezig zijn met een plan om wat vaker bittergarnituur in de stad te gaan eten in plaats van in het gemeentehuis. Mocht dit plan worden ingevoerd, dan is de verwachting dat de problemen als sneeuw voor de zon zullen verdwijnen.

1 Reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*