NEC neemt tussenjaar en vertrekt naar Thailand

NIJMEGEN – Het huidige voetbalseizoen van NEC in de Keuken Kampioen Divisie is er een van middelmaat. Hoewel een periodetitel tot voor kort nog binnen handbereik leek, moet de club het nu doen met een gematigde negende plek. Directeur Wilco van Schaik vraagt de achterban van de club daarom om tijd in iets wat hij een tussenjaar noemt. “We moeten de mannen een kans geven om het collectief terug te vinden”.

Het is niet ongebruikelijk dat voetbalclubs op sportieve gronden voor een trainingskamp in het buitenland kiezen. Zo kondigde de top van de Eredivisie eerder dit seizoen ook al aan uit te wijken naar bijvoorbeeld Spanje en Qatar. Dat NEC nu kiest voor een tussenjaar in Thailand is daarom te verklaren. “De velden liggen er prachtig bij en het klimaat is aangenaam om in te trainen”.

Echter heerst er over het trainingsschema nog veel twijfel. Zo zou de spelersselectie vooral enthousiast zijn over het randprogramma. Zo is er elke dag de mogelijkheid om deel te nemen aan het avondprogramma. Hierbij zouden neon-verf, emmers en een volle maan een prominente rol spelen. Gelukkig is er met een wekelijkse meditatiesessie in een tempel ook aandacht voor de mentale weerbaarheid van de selectie.

De selectie keert 2 januari 2021 weer terug voor het hervatten van de tweede competitiehelft.

 

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*