Bruls: Ongelijkheid onder vuurwerkslachtoffers moest worden aangepakt.

NIJMEGEN – De gemeenteraad heeft woensdagavond ingestemd met een motie van GroenLinks en de Partij voor de Dieren om bij de komende jaarwisseling het afsteken van vuurwerk totaal te verbieden. Hiermee lijkt de coalitie een antwoord te hebben gevonden op de schrijdende gender-ongelijkheid onder vuurwerkslachtoffers.

Zo kwam begin dit jaar het nieuws naar buiten dat maar liefst 80% van de vuurwerkslachtoffers in 2019 man was. Destijds leidde dit tot groot ongenoegen en pleitte o.a. de vrouwen, transgenders en overigen voor een vuurwerkslachtoffer quota. Bruls noemt het dan ook een uiterste maatregel om deze ongelijkheid aan te pakken. Bruls: “we hadden twee opties, of genderidenteit algeheel afschaffen, of dit”. “We hebben pijlsnel moeten handelen om dit knaldossier af te handelen en toen werd het dus dit”.

Het afschaffen van particulier vuurwerk voor consumenten heeft tot nu toe tot gemengde reacties gezorgd. Zo meldde de Kruitvat eerder al niet blij te zijn met de maatregel. Een woordvoerder van de winkelketen kwam eerder vandaag met een reactie: “heel onze core business is nu naar de ju”.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*